Terra safe

Dankzij het HR Design terrasscherm Terra safe kunt u optimaal genieten van de zomer op uw terras, zonder weg te smelten in de felle zonnestralen. Het terrasscherm creëert een heerlijk schaduwrijk terras en een behaaglijke binnentemperatuur.

Ga naar de collectielijst Terra safe >

Type cassette

Het terrasscherm Terra safe wordt geleverd met de volgende cassette:

Muurstrip

De muurstrip is een belangrijk accessoire bij de Terra safe. De strip zorgt ervoor dat het gewicht van het terrasscherm beter wordt verdeelt over de muur. Deze muurstrip is noodzakelijk wanneer:

• Het Terra safe terrasscherm aan een huis met plat dak of onder een dakgoot wordt gemonteerd.
• Wanneer u twijfels heeft over de stevigheid van de muur.
• Er niet genoeg metselwerk (minder dan 5 lagen) aanwezig is boven de bovenzijde van het zonnescherm.

De muurstrip is leverbaar op een lengte van 55 cm., 85 cm. en 120 cm.

Kleur

De cassette van de Terra safe is standaard leverbaar in:

• Antraciet RAL7016
• Crèmewit RAL9001
• Tiger iron glimmer (structuurlak)
• Speciale RAL-kleur (meerprijs)

Slinger (handmatig)

Met een slinger met oogwindwerk bediend u het terrasscherm met de hand.

HR Design motor (elektrisch)

Wanneer u kiest voor een HR Design motor wordt hier standaard 3 meter kabel bijgeleverd. U kunt tegen meerprijs kiezen tussen 2 afstandsbedieningen.

Ervaar het gemak van een Solar wind- & zonsensor.
Aan de hand van zonlicht en windsnelheid zal het systeem uw terrasscherm automatisch bedienen. Ook wanneer u niet thuis bent zal uw woning koel blijven. Bij stevige wind zal het systeem inklappen.

Somfy SLT bedraad (elektrisch)

De Somfy SLT is een bedrade motor, welke standaard wordt geleverd met een opbouwschakelaar.

Somfy Sunea IO (elektrisch)

Wanneer u kiest voor de Somfy Sunea IO motor (exclusief afstandsbediening) wordt hier standaard 5 meter kabel bijgeleverd. Tegen meerprijs kunt u kiezen tussen de volgende afstandsbedieningen (1 of 5 kanaals) of wandzenders.

Somfy zon- en/of windautomaat.
Met een zonautomaat van Somfy zal uw huis koel blijven, ook als u niet thuis bent. Wanneer u ook een windautomaat plaatst, zal uw terrasscherm automatisch bij stevige wind inklappen.Doek

Bij een zonweringsdoek gaat het om een hoogwaardig technisch weefsel, dat naast strenge technische eisen ook nog eens decoratief moet zijn. Iedere productie wordt aan strenge testen onderworpen. Eisen zoals het gewicht van de stof, waterdichtheid, stijfheid, stevigheid en de duurzaamheid van de kleuren worden bepaald voor elk type zonweringsdoek en voor ieder doektype gegarandeerd. Hoewel bij het vervaardigen alleen een kwaliteitsdoek gebruikt wordt, kunnen enkele kleine onvolmaaktheden voorkomen na de installatie van de zonwering. Deze onregelmatigheden zijn inherent aan zonweringsdoeken en doen in geen geval afbreuk aan de technische prestaties en levensduur van het doek.


Regenbestendigheid

Zonweringsdoeken zij waterafstotend geïmpregneerd en blijven bij goed onderhoud en onder een minimale hoek van 14° tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.


Knikvouwen

Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.


Golven

Golven kunnen in de buurt van zomen en naden in het midden van de banen ontstaan. Door de dubbele lagen doek in de zoom/naad ontstaan er verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel of visgraatpatroon). Deze effecten kunnen worden versterkt door het doorhangen van de doekrol en/of voorbuis. Door een fikse regenbui kan er een waterzak ontstaan, die als het doek opdroogt, ook golven kan veroorzaken.


Golven in de zijzoom

Het doek wordt meestal door een actief verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar, wat de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt en dit kan erbij het openen van het zonnenscherm toe leiden, dat de zijzomen licht golven.