Horizon jaloezie hout

Hout brengt sfeer in uw interieur, schept warmte en ademt karakter. Het heeft een natuurlijk effect en verrijkt het interieur op een subtiele wijze. Onze Horizon jaloezie hout collectie herkent u aan de oorspronkelijke uitstraling en de uitgesproken houtnerf, wat uw garantie is voor een echt natuurproduct.

HR Design heeft een grote collectie, waarbij alle kleuren op een lamelbreedte van 50, 65 en 90 mm. leverbaar zijn. Daarbij heeft u ook nog de keuze uit een mooie ladderband collectie bestaande uit 17 eigentijdse kleuren. Ladderband is leverbaar op 10, 25 en 38 mm. breed. Op de ladderbandkaart staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn.

De 3 verschillende kleurenwaaiers zijn:

1. Plain & Frosted; maximale breedte van 360 cm.
2. Glossy & Naturel; maximale breedte van 360 cm.
3. Bamboo; maximale breedte van 240 cm.

Voor de productie van Horizon jaloezieën hout wordt uitsluitend hout van de beste kwaliteit Basswood (lindehout), Paulowniawood en Bamboe gebruikt. Deze houtsoorten worden duurzaam verbouwd en er wordt continu gewerkt aan de aanplanting van nieuwe bomen. Voor toepassing in houten jaloezieën hebben deze houtsoorten de volgende voordelen:
• Licht van gewicht (m.u.v. bamboe)
• Vormvast
• Weinig onderling kleurverschil tussen lamellen
• Mooie nerfstructuur
• Hoge kleurechtheid

Horizon jaloezieën hout worden niet geadviseerd voor toepassing in badkamers en vochtige ruimtes.

Ladderkoord

Met ladderkoord creëert u een maximale transparantie en zicht naar buiten. Ladderkoord is op alle bedieningsmogelijkheden en lamelbreedtes mogelijk. De ladderkoord kleur wordt standaard geleverd passend bij de lamel. De ladderkoorden worden aan de onderzijde blind weggewerkt in de onderlat. Dit garandeert een perfecte afwerking aan de onderzijde.

Ladderband

Met ladderband creëert u een geborgen en decoratieve sfeer. Ladderbanden bedekken bovendien de ponsgaten voor de optrekkoorden in de lamellen. Hiermee creëert u optimale privacy. Bij 50 mm. lamellen kunt u kiezen uit ladderband van 10, 25 of 38 mm. breedte, bij 65 en 90 mm. uit 10 mm. of 38 mm. Ladderband wordt geleverd met meerprijs.

Zijgeleiding

Houten jaloezieën kunnen optioneel worden voorzien van metalen draadzijgeleiding.

Sluiten

Een houten jaloezie is een decoratief product dat haar decoratieve eigenschappen combineert met functionaliteit. Door deze eigenschappen sluit een houten jaloezie goed, maar niet altijd perfect. Het kan daardoor voorkomen dat er over de hoogte gezien afwijkingen zijn in de sluiting tussen de lamellen. In het algemeen geldt, hoe hoger de jaloezie, des te meer afwijking in sluiting er kan voorkomen.
Let op! Een houten jaloezie is nooit verduisterend.

Bovenbak

HR Design gebruikt een strak model aluminium bovenbak met zeer nette openingen voor het systeem aan de onderzijde van minimale afmetingen, uitgevoerd in een bijpassende kleur matte lak. De bovenbak wordt afgewerkt met kleurgecoördineerde kunststof eindkappen.

Door hoge stabiliteit is de aluminium bovenbak met de meegeleverde schaarsteunen zeer eenvoudig te monteren. De aluminium bovenbak zorgt voor extra geluidsreductie indien u kiest voor een elektrisch bedienbare jaloezie.

De kooflijst is bevestigd met extra stevig velcro.

Max. / min. afmetingen kooflijst en bovenbak Breedte Hoogte
Minimaal 33 cm.* 30 cm.
Maximaal 360 cm.** 300 cm.

* Bij elektrische houten jaloezieën met 230V motor is de min. breedte afwijkend. Zie info bij desbetreffende motor.
** Sommige lamellen hebben een afwijkende maximale breedte. Voor meer informatie zie informatiesticker op de staal.

Let op! hoe groter een jaloezie, des te zwaarder zal deze optrekken. Dit is inherent aan de gekozen maatvoering. Voor jaloezieën breder dan 250 cm. én meer dan 3,5 m² wordt ketting- of elektrische bediening geadviseerd.

Koordbediening

Standaard wordt de Horizon jaloezie hout voorzien van koord voor tuimelen en koord voor optrekken van de jaloezie. Het standaard systeem kan naar keuze worden uitgevoerd met zowel ladderkoord als ladderband (op 10, 25 en 38 mm. breedte). De koorden worden afgewerkt met luxe koordknopjes. De tuimelaar zit op circa. 4,5 cm. van de zijkant, de rem zit op 8,5 cm. van de zijkant.

Let op! Bij breedtes tussen 30 cm. en 45 cm. wordt de bediening gesplitst.

De minimale breedte van een houten jaloezie met koordbediening is 33 cm.

De volgende bedieningen (optrekken-tuimelen) zijn mogelijk:
• links trekken - links tuimelen (L–L)
• rechts trekken - rechts tuimelen (R–R)
• links trekken - rechts tuimelen (L–R)
• rechts trekken - links tuimelen (R–L).


Child Safety bij koordbediening

Wanneer u kiest voor koordbediening is het verplicht om het koord met een koordkikker (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de koordkikker is 150 cm.

Belangrijke punten:
• Het bedieningskoord dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• Als je aan het koord trekt dat om de koordkikker is gewikkeld, mag het niet meer dan 10 cm. loskomen.
• De koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.

Kettingbediening

Kettingbediening wordt geadviseerd bij houten jaloezieën met grote afmetingen (breder dan 250 cm. en meer dan 3,5 m²), welke regelmatig opgetrokken worden. De kettingbediening zorgt voor het gelijkmatig optrekken en kantelen van lamellen zonder krachtsinspanning. Door de ketting te bedienen loopt de jaloezie langzaam omhoog of omlaag. De lamellen zijn met de bedieningsketting op iedere hoogtepositie te kantelen.

Het bedieningsmechanisme wordt onttrokken aan het zicht door een afdekkap in de kleur van bovenbak. De gehele bovenbak wordt voorzien van een afdekkoof in de kleur van de gekozen lamel. Het systeem wordt uitgevoerd met een metalen bedieningsketting.

Horizon jaloezieën hout met kettingbediening kunnen worden uitgevoerd met ladderkoord of ladderband* 25 of 38 mm. (10 mm. ladderband is niet mogelijk).

* Bij ladderband wordt aan de bovenzijde ladderbandclips aangebracht om het ladderband aan het mechanisme in de bovenbak te monteren. Deze clips kunnen in het zicht hangen. Hierdoor is er altijd een “koordlus” zichtbaar bij het ladderband aan de bovenzijde. Ladderband wordt geleverd tegen meerprijs.

Let op! De lamellen worden 14 mm. smaller gemaakt als de opgegeven productbreedte. Hierdoor valt de bedieningsketting netjes naast de lamellen.


Child Safety bij kettingbediening

Het is verplicht een kettingspanner te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd. De ketting wordt strak om de kettingspanner geleid.

Belangrijke punten:
• De bedieningsketting dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• De kettingspanner moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.