Kettingbediening

Kettingbediening wordt geadviseerd bij houten jaloezieën met grote afmetingen (breder dan 250 cm. en meer dan 3,5 m²), welke regelmatig opgetrokken worden. De kettingbediening zorgt voor het gelijkmatig optrekken en kantelen van lamellen zonder krachtsinspanning. Door de ketting te bedienen loopt de jaloezie langzaam omhoog of omlaag. De lamellen zijn met de bedieningsketting op iedere hoogtepositie te kantelen.

Het bedieningsmechanisme wordt onttrokken aan het zicht door een afdekkap in de kleur van bovenbak. De gehele bovenbak wordt voorzien van een afdekkoof in de kleur van de gekozen lamel. Het systeem wordt uitgevoerd met een metalen bedieningsketting.

Horizon jaloezieën hout met kettingbediening kunnen worden uitgevoerd met ladderkoord of ladderband* 25 of 38 mm. (10 mm. ladderband is niet mogelijk).

* Bij ladderband wordt aan de bovenzijde ladderbandclips aangebracht om het ladderband aan het mechanisme in de bovenbak te monteren. Deze clips kunnen in het zicht hangen. Hierdoor is er altijd een “koordlus” zichtbaar bij het ladderband aan de bovenzijde. Ladderband wordt geleverd tegen meerprijs.

Let op! De lamellen worden 14 mm. smaller gemaakt als de opgegeven productbreedte. Hierdoor valt de bedieningsketting netjes naast de lamellen.


Child Safety bij kettingbediening

Het is verplicht een kettingspanner te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd. De ketting wordt strak om de kettingspanner geleid.

Belangrijke punten:
• De bedieningsketting dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• De kettingspanner moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.